Povrtlarstvo, voćarstvo i ratarstvo

Bio-algeen S92

BIO-ALGEEN S-92 je i ovdje u funkciji poboljšavanja tla, zaštite biljke od vanjskih štetnih utjecaja te omogućavanja optimalnih uvjeta za rast.

Znanstvena istraživanja pokazala su:
• Biljke tretirane u skladu s uputama proizvode najmanje 30% više kose korijena i pri tom povećavaju žetvu za otprilike 20% optimalne kvalitete.
• Biološke aktivnosti u tlu povećavaju istovremeno intenzitet i količine, tako se iscrpljeno tlo oživljava, erozija i štetna mikro-biološka svojstva neutraliziraju i uspostavlja prirodna ravnoteža.

Dio naših proizvoda sadrži sivu humusnu kiselinu koja kontrolira količine višeslojnih silikata (ionska izmjena svojstava) i plodnost tla preko brzog i izbalansiranog povećanja broja aktivnosti mikrobiologije. Znanstveno je dokazano da su nakon samo dvije upotrebe Bio-algeen S-92 aktivnosti povećane 20 puta, a 30% više nematodnih cista je eliminirano u odnosu na netretirano područje.

Glineni komadi na zemlji, nakon višestrukog korištenja Bio-algeen S-92, su restrukturirani. Dobiva se vodopropusni kapacitet i laka obradivost kao i normalno tlo.

POZITIVNI EFEKTI PRIMJENE BIO-ALGEEN PROIZVODA:

Na biljke:

Na tlo:

POMOĆ U SUŠI

Svjedoci smo sve dužih, sušnih i vrućih razdoblja. Uslijed toga biljke trpe i urodi su sve manji.

Potrebne su samo blage promjene kako bi usjevi bili dobri. Uz pojavu viših proljetnih i ljetnih temperatura česti su šokovi izazvani neuobičajenim padom temperature. Samo jednim tretmanom Bio-algeen S-92 biljka povećava količinu korjenčića za cca. 30%. Na to se nadovezuje pitanje trebaju li biljke sa povećanim korijenom i više vode? Logično bi bilo da trebaju.

Pokazalo se iznenađujuće, korištenjem Bio-algeen S-92 u južnim zemljama, u kulturama riže, pamuka, krumpira, vinove loze, duhana…, da su tretirane biljke unatoč suši i vrućini potrošile 50% manje vode u odnosu na netretirane.

Objašnjenje: biljke sa horizontalnim korijenom su kod već lagano povišenih utjecaja sunca u stresu i gladne, pokušavaju na sve načine upiti što više vode, kako bi sa povećanim protokom vode akumulirale hranjive sastojke i utažile glad, u protivnom njihov rast prestaje.

Biljke sa povećanim volumenom finih korjenčića dobivaju veću količinu hranjiva i automatski snižavaju potrošnju vode do tih količina koliko im je neophodno za hlađenje listova.

Naš savjet: tretirajte svoje biljke sa Bio-algeen S-92 prema uputama, kako bi povećali volumen korijena i smanjili stres uvjetovan visokim temperaturama i sušom.